Aftenrutine til ansigtspleje

En aftenrutine til din ansigtspleje er ekstrem vigtig da huden fornyes om natten. Det er også derfor at du ikke skal sove med make-up på. For at holde huden sund i så lang tid som muligt, skal man følge et par regler. Hvordan bør du aftenrutine til ansigtspleje se ud?

Grundig fjerning af ansigtsmake-up

Hudplejerutinen om aftenen bør fokusere på fjerning af make-up. For at fjerne alle make-up produkter, så brug micellar water eller Olie Cleansing Method (olierensning). Begge løsninger har deres fordele: micellar water er et mildt produkter, mens OCM er meget effektivt. Her skal man rense huden med olier – opløse olier med olier. Husk at vaske huden indtil vatrondellen er ren. En grundig make-up fjerning er et must, selv hvis du kommer hjem efter en udmattende dag. Først herefter kan du gå videre til det næste stadie – oprensning. For at gøre dette, så brug et alkoholfrit vaskeprodukt. Alkohol plejer at foråsage tørhed i huden.

Eksfoliering af ansigtshuden

Hyppig eksfoliering af ansigtet er endnu et must i din hudpleje om aftenen. I de fleste tilfælde er det nok at gøre det en gang om ugen. Både færdiglavede og DIY-produkter virker. Prøv at lave en scrub ved at bruge kaffe og ansigtsvask, eller sukker. Husk altid at teste for allergi først – ofte er vi slet ikke klar over vores allergier. Hvis din hud skaber problemer, så stop med at bruge mekaniske scrubs og erstat dem med eksfolierende enzymer.

Ansigtscreme

Om natten forøges kropstemperaturen betydeligt. Som resultat absorberer huden næringsstoffer langt nemmere. Det er derfor cremen du påfører er utrolig vigtigt. Produktet du vælger bør være af høj kvalitet og rig på koncentrerede, plejende ingredienser. Hudtype og lader er andre vigtige kriterier.

Ansigts-, hals- og brystmassage

Massage, især på følsomme kropsdele, er både rart og anti-age, der forebygger rynker. Det er derfor du skal sætte et par minutter af til det hver aften.

Søvn

Hyppig søvn er lige så vigtigt som valget af de rette hudplejeprodukter og aftenmassage. eller endnu vigtigere. Du skal få mindst 7-8 timers søvn om dagen. Ellers kan koncentrationen af prolaktion forøges på grund af søvnmangel. For meget prolaktion kan udløse akne.

Tips til hudplejerutinen om aftenen

Vi har her et par tips for en nemmere hudplejerutine om aftenen og sundere ansigtshud.

Først skal du påfør en fugtende creme når du lige er kommet ud af badet. Dette er vigtigt, da huden mester mest fugt indenfor få minutter efter et bad. Jo hurtigere du presser creme ind i huden, jo hurtigere forhindrer du denne proces.

Herefter, en gang om ugen, efter eksfoliering, så påfør et tykt lag olie eller kosmetisk smør på kroppen. Sådan en maske forhindrer huden i at blive tør. Derudover, så ræk ud efter cremer med masser af vitamin A og C, og genopbyggende proteiner. Vitaminer og mikronæringsstoffer er aktive i længere tid hvis du påfører dem om aftenen, mens de hurtigt falder fra hinanden på grund af sollyset.

Hvis du har problemer med akne, så skift din hovedpude hver dag. Akne er lig med bakterier, der overføres til din hovedpude der rører ved dit ansigt. En snavset pude kan udløse akne.

Derudover kan stærke serummer eller masker være det bedste valg før sengetid. Det er svært at påføre dem om dagen da de ikke virker som primere til make-up. Om natten, så påfør anti-age produkter, da de aktive ingredienser (retinol, coenzym Q10 eller genopbyggende proteiner) virker mere effektiv når vi sover.

En mild massage i øjenområdet om aftenen er en god idé, da det kan løsne op for cirkulationen i lymferne og reducere risikoen for hævede øjne. Skønhedsbehandlinger, såsom en afslappende massage, mikro-dermabrasion og eksfoliering er beregnet til aftenrutinen. På denne måde, har din hud tid til at hvile og være klar til om morgenen.

Derudover, så gå efter afslappende dufte til dit skønhedsritual om aftenen. Lavendel, græs, havvand, citrus og kakao virker på denne måde. Boblebad der dufter godt løfter dit humør. Husk at både godt og dårligt humør reflekteres i din ansigtshud.

Derudover så drik et glas vand før du sover, så din hud ikke dehydrerer om natten. Det er ikke et godt tidspunkt til at proppe dig med mad. Hvis du er virkelig sulten, så tag en snack. Krydrede retter forstyrrer din mave og forværrer tilstanden af din hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *