Aktiveret kul fra bambus i skønhedsprodukter – vejen til fejlfri ansigtshud

Hårdt kul, brunt kul, tørv… Det er tid til den orientalske version. Kul fra bambus overtager lige nu kosmetikmarkedet. Hvilke egenskaber har det og hvorfor er det et enestående skønhedsprodukt?

Navnet på bambuskul antyder klart hvad det er lavet af. Det er almen viden at bambus, især de unge skud, er uvurderlige i kosmetik og har stærke foryngende og genopbyggende egenskaber til huden og håret. Virker bambuskul på samme måde?

INCI/Ingredienser: Kraften fra kul

Aktiveret bambuskul produceres fra den særlige bambusart (MOSO). Det er den hurtigst voksende plante i verden, og er en fornyelig energikilde. Den vokser hurtigt tilbage efter nedklipning; dens højde når op på 30 meter.

Når det kalder kosmetologi, er det vigtigt at bambuskul er utroligt rent og produceres i et gunstigt miljø. Bambus, til produktion af kul, høstes hvert femte år og omdanner det til kul under en temperatur på over 1000 grader celsius. Herefter pulveriseres det fint.

Aktiveret bambuskul – kosmetiske egenskaber

Der er en årsag til hvorfor bambuskul er kendt som den sorte diamant. Dets hemmelighed ligger i dens unikke evne, sammenlignet med andre ingredienser, til at binde forskellige skadelige ingredienser (adsorption).

Ganske enkelt: aktiveret bambuskul samler (og fjerner) alle toksiner der sætter sig på din hud, renser det omhyggeligt, disinficerer og heler alle læsioner (inklusiv akne), efterlader huden helt ren, blød og en smule lysnet.

En anden værdifuld skønhedsfordel fokuserer på bambuskuls evne til at absorbere alle ubehagelige aromer og kropsekretioner, uden at forstyrre hudens naturlige barriere. Det er perfekt til tilstoppet hud, som udskiller for meget talg eller f.eks. pleje af fedtet eller skællet hovedbund.

Aktivt bambuskul vil være ideelt for aldrende hud med synlige pigmentpletter på grund af dets lysnende effekt. Det passer også til sensitiv hudda det ikke udløser irritationer men lindrer og beroliger huden.

Effektiv rensning og lukning af hudporer er andre fordele ved aktivt bambuskul. Når du bruger det hyppigt, giver det dit ansigt en grundig rens og hjælper på dets udseende. Ren, fejlfri hud fri for urenheder, pigmentpletter og åbne pore – det er effekten ved at vælge produkter med aktivt bambuskul.

Aktivt bambuskul i skønhedsprodukter

Hvilke produkter med bambus skal vi gå efter for at nyde rent, voluminøst hår og en flot hud? Vigtigst af alt, så vælg de mest naturlige. Når du shopper efter micellar water eller ansigtscreme med bambuskul – så bør det ikke indeholde komedogene ingredienser, parabener og alkoholer. De forstyrrer virkningen af kulmolekyler og svækker de absorberende kvaliteter.

Hvilke kulprodukter de mest effektive? De rensende produkter, black masks der renser perfekt, fjerner overskydende talg og åbner porerne. Brug det en gang om ugen.

En anden god løsning, især for folk der bor i store byer og kæmper med luftforurening – så køb en fugtcreme med aktivt bambuskul. Det fjerner ikke blot toksiner og urenheder, men leverer også en perfekt mat effekt i 24 timer og virker som en naturlig antioxidant.

Hvis din hud producerer for meget talg og lagrer urenheder på overflader – så afprøv micellar water med bambuskul. Daglig rens og fjerning af make-up vil give langt bedre resultater. Bambuskul lindrer huden og afbalancerer udskillelsen af talg, uden at forstyrre den hydrolipide balance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *