Den mest almindelige fejl i hudpleje til ansigtet

Alle kvinder ved at den største fejl (når det gælder beauty) er at gå i seng med make-up på. Dog er dette blot én af mange fejl i den daglige hudpleje. Nogle af dem bliver begået ubevidst, og derfor har vi her en liste over dårlige vaner der skal ændres så hurtigt som muligt for at sikre en smuk og fejlfri hud.

Ingen fjerning af make-up eller for hurtig fjerning af make-up

Dette er en fejl som mange kvinder laver. Efter en lang og udmattende dag, har man hverken tid eller overskud til at rense huden grundigt om aftenen. Vores dovenskab, især når vi ofte glemmer at rense huden, påvirker tilstanden og udseendet af vores hud. Over tid mister den sin glød og bliver grov. For at undgå dette og forhindre porerne i at stoppe til, så er det rigeligt blot at bruge et par minutter på at rense huden før sengetid. Det er også vigtigt, da den rensede hud absorberer de aktive ingredienser i plejeprodukterne.

Forkert make-up fjerner

Sørg for altid at bruge produkter der er designet til grundigt at fjerne foundation, øjenskygge og mascara. Olier, der er mere effektive og milde på ansigtshuden end rensemælk og gels, vil være gode til formålet. Under fjerningen af make-up kan du lave en mild ansigtsmassage der vil stimulere mikrocirkulationen i huden. Vask herefter dit ansigt med en skum eller gel der matcher din hudtype.

Kosmetik der ikke passer til hudtypen

Make-up fjerneren er ikke det eneste produkt der skal passe til hudens behov; dette kriterie bør også overholdes når man vælger alle hudplejeprodukter. Hvis vi ønsker at give vores hud den rette rensning, fugtning og beskyttelse, skal vi først identificere hudtypen.

For at finde passende produkter til tør, fedtet og kombineret hud såvel som sensitiv, kapillær, dehydreret og akneplaget hud, så er det vigtigt at man holder øje med hudens komposition.

For eksempel skal sensitiv hud renses med micellar water, da micellerne renser huden uden at skade den naturlige beskyttende barriere. Sensitiv hud fugtes bedst med en panthenol-baseret creme, der vil lindre irritationer og fremme genopbygningen af epidermis, samt silikone der vil beskytte det naturlige hydro-lipide lag. Dog skal kapillær hud bruge kosmetik med zink (antiinflammatorisk), heksehassel (genopbygger og forbedrer blodcirkulationen i huden), havalger (styrkende og lindrende egenskaber) da det kan hjælpe med at reducere skrøbeligheden af blodårerne. Kosmetik med antibakterielle ingredienser bør bruges til pleje af akneplaget hud.

Mangel på toner

Dette trin kan ikke springes over, da toneren ikke blot fjerner urenheder men også opfrisker huden og genopretter hudens pH.

Forkert rækkefølge i påføring af produkter

Kosmetik skal påføres i en bestemt rækkefølge: først lette og så tungere produkter. I begyndelsen skal man bruge vandbaserede produkter, og herefter dem med olie, så serum og til sidst creme. Effektiviteten af produkterne bestemmes ikke blot af deres komposition men også rækkefølgen af deres påføring.

Kun påføre cremer med UV-filter om sommeren

Selv på de mest overskyede dage, udsættes huden for UV-stråling – uanset om du er udendørs eller indendørs. Årsagen til dette, er flourescerende lyspærer der kan negativt påvirke huden. Takket være hyppig brug af præparater med UV-filtre, ældes huden langsomt og sænker chancen for misfarvning.

Bumser der trykkes

Mange folk gør det og de fleste ved at det er usundt for huden. Denne dårlige vane kan føre til skader på huden og permanente ar. Derudover kan huden blive rød når bumsen trykkes, irriteret og udsat overfor bakterieinfektioner og misfarvninger.

Undgå eksfoliering

Hvis din hud er sensitiv, kapillær eller følsom, så behøver du ikke og bør også undgå at bruge scrubs. Al hud, uanset type, skal eksfolieres – hemmeligheden ligger i udvalget af de rette produkter. Du kan vælge mellem mekaniske, enzymer og peel-off.

Manglende creme til under øjnene

Huden under øjnene er det tyndeste, og derfor ældes den hurtigst og kræver særlig pleje. En øjencreme der vælges omhyggeligt og påføres hyppigt vil give et glødende og friskt ansigt. Creme til under øjnene bør indeholde hyaluronsyre (fugt), retinol (stimulation af huden for genopbygning) og coenzym Q10 (forbedring af fastheden i epidermis). Øjenprodukter der er beriget med proteiner, ceramider og sojaekstrakt har også gode effekter på huden om øjnene. Faktisk bør det ikke kun forstærkes med cremer, men også gels og blødgørende midler der indeholder vitamin C, E og aloe ekstrakt.

Brug af for meget kosmetik på én gang

Ifølge dermatologer, bør hudpleje bestå af 3 trin: rensning, toning og fugtning. I stedet for at teste en million nye produkter på samme tid, så prøv at vælge en vaskegel i god kvalitet, en toner og en fugtende creme. Husk at alle disse produkter bør være beregnet til pleje af din hudtype. Toneren kan erstatte micellar-baserede renseprodukter.

Derudover er det værd at bruge ansigtsmasker, men kun en gang i mellem. Det er bestemt ikke på daglig basis. Den samme regel gælder for scrubs.

Brug af kosmetik der “kan” for meget

Når du fristes af alle-i-en produkter, så husk dig selv på at hvis noget ser ud til at være godt til alt, så er det sikkert godt for intet. Det er ikke muligt for et enkelt produkt at løse problemer med akne, effektivt fugte og reducere rynker på samme tid. Du kan risikere at få hudirritationer fra det, i stedet for mirakuløse ændringer.

Make-up under træning

Selvom det ikke er alle kvinder der føler sig tilpas i det offentlige rum uden make-up, så er det værd at vænne sig af med det i visse situationer. Selv mineralsk make-up kosmetik der ikke tilstopper porerne generelt, så kan det forværre din huds tilstand når du sveder. Af denne årsag, så skal du altid huske at have vådservietter til make-up fjerning og tage det af inden træning. Hvis du har behov for kosmetik på dit ansigt, så gå efter en vandfast mascara.

Usund livsstil

Selv de bedste produkter vil ikke garantere smuk, fejlfri og ungdommelig hud hvis du ikke følger en sund kost med masser af frugt og grøntsager. Det er værd at undgå stress og stimulanser, dyrke sport i frisk luft, og få nok søvn hver nat. Det er lige så vigtigt at indtage 2 liter vand som minimum hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *