Her er den bedste behandling til moden hud – sig farvel til rynker!

Moden hud kan være ret så krævende. Det kræver særlig pleje at vedligeholde hudens elasticitet og hydration over en længere periode. Hvilke behandlinger til moden hud er værd at teste for at skjule tegn på aldring og genoprette hudens ungdommelige udseende?

Nogle mennesker kan være overraskede over at “moden hud” er et begreb der dækker huden hos folk der kun er fyldt 30. Efter man har krydset den “magiske” skillelinje på 25 år, så ændrer processerne sig i huden, såvel som hudens behov – og dermed begynder huden at ældes. Den har nemmere ved at dehydrere og miste elasticiteten, hvilket associeres med tab af kollagen, elastin og vand. Herefter opstår de første rynker. Med alderen, løber der også mindre blod til huden, og gør den grå og kedelig.

Ovenstående er blot nogle af de ændringer der finder sted i huden i løbet af årene. Selvfølgelig ældes huden kun gradvist. Men alligevel kan det hurtigt opstå hos tør, sensitiv og allergiplaget hud. Hvorfor? Fordi sådanne hudtyper er tyndere og mere sensitive, og har derfor dårlig beskyttelse mod eksterne faktorer, såsom solen, der fremskynder aldringen.

Hvordan plejer man moden hud?

Hvis man plejer sin hud ordentligt, kan man minimere nogle af de uønskede effekter ved aldring af huden. Man skal blot følge et par enkle tips, som vil hjælpe med at holde din hud ved lige i længere tid. Du kan i høj grad påvirke udseendet af din hud.

Basale principper i pleje af moden hud

  1. Solbeskyttelse. Hvis du bliver solbrændt, ser du ældre ud og din hud bliver dehydreret af solen, fremhæver rynker og giver misfarvninger; denne effekt kaldes for fotoaldring af huden.
  2. Hyppig eksfoliering. Det er en behandling som moden hud tager godt imod, da eksfoliering renser huden for døde hudceller og fremskynder cellefornyelsen.
  3. Kosmetik til moden hud. I dagligdagen er det en god idé at bruge anti-age kosmetik med ingredienser der giver huden den rette hydration og vitalitet, såvel som det hjælper på hudens elasticitet hvis det indeholder f.eks. hyaluronsyre, coenzym Q10, vitamin C, retino, phytohormoner, eller lignende.

Behandlinger til moden hud

De hjemmelavede metoder virker ikke altid godt nok. Når vi har brug for ekstra støtte eller gerne vil se omgående og klare effekter, så kan vi vælge produkter fra specielle udvalg af professionelle, foryngende skønhedsbehandlinger. Hvilke er værd at afprøve?

VOLUMETRISK ANSIGTSLØFT

Dette er en foryngende behandling der anbefales i mange skønhedssaloner. Behandlingen går ud på at injicere hyaluronsyre eller polylaktisk syre under huden. Hvad er det godt for? Det kan forøge volumen af vævet og hjælpe huden i områder hvor den mangler fleksibilitet eller rynker er opstået. Volumetrisk ansigtsløft opstrammer huden, udglatter rynker og løfter endda kinderne en smule, som kan blive lidt slappe med alderen. En veludført volumetrisk behandling kan gøre ansigtet mere ovalt. Effekten kan ses med det samme og varer op til to år. Desværre er prisen på behandlingen ret høj.

SONOFORESE

Dette er en lidt mindre invasiv foryngende behandling som bruger ultralyd. Det er en særlig blanding af aktive ingredienser i form af ampuller der påføres til ansigtet. De inkluderer ceramider, aminosyrer, kollagon, elastin, vitamin A, C og E, hyaluronsyre, aloe og phytohormoner. Det er alt hvad en moden hud skal bruge. Ved at bruge vibrationer fra ultralyd, absorberes ingredienserne i hudens dybeste lag og har intens virkning. Sonoforesis udglatter, nærer, forbederer hudens teint og forynger den synligt.

FILLER MOD RYNKER

Nogle af de mest populære behandlinger er dem der brugere fillers mod rynker. Fillers til rynker der indeholder hyaluronsyre ligner for eksempel den volumetriske behandling, men med et par enkelte forskelle. Effekterne varer i kortere tid – cirka et år. Men under proceduren bliver filleren kun injiceret i områder der har rynker. Målet er at udglatte huden og reducere fremkomsten af rynkerne, not forbedre hele ansigtet, som man gør i den dyrere version af den løftende behandling.

LØFTENDE TRÅDE

Et interessant alternativ til syreløft, er brugen af løftende og foryngende tråde. Hvis man ikke er helt tryg ved operationer, så er dette helt sikkert en god løsnng. Det er en behandling til moden hud, som består af at placere en tynd tråd under huden. Den indsættes ved brug af en nål. Formålet er at løfte udvalgte dele af ansigtet og vedligeholde hudens fasthed. De løftende tråde hjælper med at modellere øjenbrynene, underkæbe, halsen, halsudskæring og endda brystet.

FOTOREJUVENATION

For folk der gerne vil udnytte alle de gode ingredienser i behandlingen af moden hud, men foretrækker mindre invasive metoder, så er fotorejuvenation en mulighed. I dette tilfælde behandler vi huden med et pulserende lys, såkaldt IPL, med tilpasset intensitet og bølgelængde. Huden opvarmes og stimuleres til at producere kollagen og elastin. Fotorejuvenation reducerer misfarvning, gør huden mere elastisk, tilsnævrer porerne og minimerer synligheden af sprængte blodkar. Behandlingen er ikke invasiv og kræver ikke nogen særlig forberedelse. Desværre kan folk med forøget lysfølsomhed, f.eks. på grund af medicin, ikke bruge denne behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *