Hindbær eller brombær? Hvilken ansigtsolie skal man vælge?

Naturlige olier er opskriften på alt. Lyder det som en kliché? Måske, men virkningen er bestemt ikke banal. Udover plejende olier for hår og krop, så leverer olien en utrolig nyttig virkning til ansigtshuden. Der er intet andet ansigtsserum der kan måle sig med naturlige olier. De kan virke som make-up base eller som en dag/natcreme. Derudover, takket være de naturlige olier, kan du fjerne make-up eller erstatte en læbepomade. Men hvordan køber man en god ansigtsolie? Der er trods alt masser af sådanne produkter, så vi kan vælge og vrage mellem dem. Olier der er særlig kendt for at nære huden, er primært olier fra frugtkerner. I dag skal vi kigge nærmere på to bestemte frugtolier: hindbærkerneolie og brombærkerneolie. Hvilken skal du vælge til pleje af dit ansigt?

Brombærkerneolie: Egenskaber, virkning, kommentarer

Først og fremmest, så passer brombærolie til alle hudtyper. Det er et fantastisk produkt: det indeholder en bred vifte af antioxidanter, vitamin C og E der er ansvarlige for at holde ansigtet ungt, beta-caroten der sløver hudens aldringsprocesser og beskytter epidermis mod vandtab og udjævner hudtonen.

Brombærfrøolie kan være nyttigt, især til at behandle couperose. Olien forstærker og forsegler blodkar, udjævner og forbedrer hudtonen, forhindrer misfarvninger og rosacea. Denne naturlige frugtolie håndterer problemer med pigmentation af huden.

Derudover er det også værd at nævne, at brombærolie kan være nyttigt til at behandle fedtet og akneplaget hud. Det balancerer produktionen af talg, bekæmper fedtet hud uden at dehydrere huden, som mange produkter ellers godt kan gøre. Takket være brombærolien, bliver hudens porer mindre synlige, huden bliver glattere og alle aknear bliver endelig mindre tydelige.

Olie der udtrækkes fra brombærkerner har fået mange positive tilkendegivelser. Det anses for at være en af de stærkeste antioxidanter når det påføres til ansigtet. Det kan tilføjes til ansigtsmasker (det kan også blandes med naturlig kosmetisk ler), blandes med urtevand eller kombineres med hyaluronsyre. Basalt set, så fungerer brombærolie fint når det kombineres med andre naturlige olier eller ansigtscremer.

Brombærolie: Fordele

 • giver et ekstra boost for anti-age produkter;
 • afbalancerer produktionen af talg;
 • bekæmper rosacea;
 • heler akne;
 • forsegler blodkar;
 • vedligeholder hydration af epidermis;
 • indeholder værdifulde vitaminer, fedtsyrer og beta-caroten;
 • kan påføres til alle hudtyper, inklusive hud med couperose.

Hindbærolie: Egenskaber, virkning, kommentarer

Hindbærolie er en anelse lysere end brombærversionen. Takket være den lette formel, absorberes den super hurtigt af huden og matcher alle hudtyper. Kvinder med moden hud vil helt sikkert holde af hindbærolie, da den har en lidt opstrammende virkning. Derudover giver naturlig hindbærolie en stor dosis af vitaminer og antioxidanter. Når det påføres hyppigt, opstrammer det huden og reducerer fremkomsten af fine linjer.

Den lette formel gør olien perfekt til brug som serum der påføres før man lægger make-up. Folk med fedtet hud kan med fordel bruge hindbærolie, som også kan bruges til hud der påvirkes af psoriasis og eksem. Hindbærolie lindrer huden, genopbygger den og forhindrer nye irritationer og skader opstår. Sidst men ikke mindst, så har hindbærkerneolie naturligt solfilter beskytter huden mod sol.

Hvis din hud er fedtet, har akne, nemt bliver forbrændt eller misfarvet på grund af solen, kan du bruge hindbærolie for at fjerne disse skønhedsproblemer. Du kan også bruge olien hvis du bemærker fine linjer i dit ansigt.

Hindbærolie: Fordele

 • indeholder EFA der tilhører gruppen af omega 3 og 6;
 • er kilde til ellaginsyre (antiseptisk virkning);
 • støtter produktion af kollagen og elastin;
 • naturligt solfilter;
 • indeholder en stor mængde vitamin A og E;
 • balancerer produktionen af talg;
 • vedligeholder hydration;
 • løfter og reducerer synligheden af fine linjer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *