Få en fantastisk teint med hjemmelavede gær- og gurkemejemasker

Hvorfor bruge penge på eksklusive kosmetikprodukter og skønhedsbehandlinger, når det er muligt at vedligeholde din skønhed derhjemme? Du har sikkert ingredienserne der skal bruges til hjemmelavede kosmetikprodukter stående i spisekammeret, skabet, eller køleskabet, så hvorfor ikke prøve dig frem med noget nyt?

Hvis du døjer med acne kan du med fordel lave en gærmaske. Disse masker byder på bakteriedræbende, blødgørende, og udglattende egenskaber. Derudover lindrer de irritationer og inflammationer. Nogle af maskens andre fordele er at de udtørrer hudens læsioner og udrenser forurenende stoffer. Denne helende proces medfører ingen potentielt irriterende elementer. Det er værd at nævne at gær indeholder et hav af vitaminer og mikroelementer, såsom B vitamin, protein, kalk, jern, og kulhydrat.

kurkumamask

Hvordan forbereder man en gærmaske? Bland 25 g frisk gær med varm mælk. Hvis det interesserer kan du tilføje et strejf olivenolie eller citronjuice. Anvend blandingen på ansigtet, kavalergangen, og ryggen. Man kan også forberede en gærmaske med bryggergær. Her anbefales det at man blander fire skefulde bryggergær med to skefulde honning og vand. Rør blandingen sammen indtil den bliver tyk og anvend den på ansigtet. Lad den sidde i 15 minutter og vask den derefter af med varmt vand.

En anden mulighed i kampen mod acne er en gurkemejemaske. Gurkemeje byder på rensende, antiinflammatoriske, svampedræbende, og antioxiderende egenskaber. Derudover forbedrer krydderiet også hastigheden hvormed sår heles. Hvis man døjer med misfarvninger og ar fra acne, samt solskoldninger og irritation, kan man også med fordel bruge gurkemeje.

Hvordan forbereder man en gurkemejemaske? Bland gurkemeje med tyk yoghurt og honning (1:1:1) og, hvis det frister, til hudplejningsolie. Dub derefter blandingen på dit ansigt med en finger eller en børste. Vask den af igen efter 20 minutter. Hvis gurkemejens farve har smittet af på dit ansigt skal du bare vaske det en gang til. Én ting er dog sikkert – efter denne behandling vil du ikke længere have syre ar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *