Hvad er ansigtsvask med OCM?

Oil Cleansing Method (OCM) – olierensning – er en metode hvor man renser ansigtet med olier, ved at opløse olier med olier. Olierne fjerner snavs og fjerner make-up, uden at påvirke den naturlige hydro-lipide barriere i epidermis, som mange andre renseprodukter gør. Hvorfor er det en god idé at bruge OCM og hvilke effekter får man? Hvilke olier skal man vælge og i hvilke proportioner? Hvordan laver du OCM trin for trin?

Hvorfor er det værd at bruge OCM?

Traditionel kosmetik, der er designet til ansigtsvask, og især rensegels, består af rensende midler, alkoholer og syrer. Disse stærke ingredienser skal fjerne alle urenheder i huden, inklsuiv talg. Når de fjerner talg, forstyrrer de også hudens naturlige beskyttende lag – den hydro-lipide barriere. Som konsekvens, bliver huden irriteret, tør og dehydreret. Hudens forsvarsmekanisme får den til at producere mere talg, som resulterer i forværring af tilstanden, fremkomsten af urenheder og så fortsætter man med at bruge mere kraftfulde rensende præparater.

OCM effekter

OCM kan bruges uanset hudtype. Metoden giver fine effekter i form af:

  • blød, ren, fugtet og lindret hud med jævn farve;
  • balance i hudens hydrolipide lag, færre hudorme, mindre pore og begrænset udskillelse af talg;
  • styrkede vipper og negler.

Ikke alle effekter ved påførelsen af OCM vil være synlige omgående. Selvom huden vil være renset omgående, er det nødvendigt at vente lidt for perfekt udglatning og reduceret antal hudorme i op til 3 uger. Det kan være at du skal eksperimentere lidt med blandingen af olier når du starter på dit eventyr med OCM, da det kommer an på din huds individuelle behov.

OCM – proportioner i olie

Grundlaget af OCM er en blanding af olier der består af castorolie og udvalgte basisolier (den bærende olie). Proportionerne af olierne bør matche hudtypen:

  • tør hud: 10% castorlie og 90% basisolie,
  • normal hud: 20% castorolie og 80% basisolie,
  • fedtet hud: 30% castorolie og 70% basisolie.

Disse retningslinjer kan bruges i begyndelsen af dit eventyr med OCM. Over tid kan du ændre i proportionerne, alt efter hvordan din hud reagerer på olieblandingen. Du kan også ændre den ved at tilføje essentielle olier og blande forskellige basisolier. Dog bør man ikke overdrive med det sidste, da huden kan reagere negativt på disse olier i blandingen og det vil være sværere at vide hvilke olier der skaber irritationen. Af denne årsag, bør du maksimalt bruge tre basisolier, uden at tælle castorolie med. Det sidste kan irritere øjnene, og derfor skal du være forsigtig når du fjerner din make-up.

OCM – hvilke olier skal man vælge?

Det er værd at række ud efter naturlige, koldpressede, uraffinerede olier. Valget af basisolie afhænger af hudtypen. Tør hud (hvor porerne ikke tilstoppes) og moden hud reagerer bedst på sød mandelolie, abrikoskerne, hvedekim, hjulkrone, avocado, moskusrose, macadamia og arganolie og olivenolie vil være bedst. For at pleje kombineret hud, så kan man bruge jojobaolie og grapefrø olie. For fedtet hud anbefaler vi sort spidskommen olie, saflor, valnøddeolie, græskerfrøolie og ferskenfrøolie, såvel som hampeolie, linolie og sesamolie. Olier til kapillær hud inkluderer hasselnøddeolie og markblomstolie. For akneplaget hud – saflorolie, tamanu (et par dråber), solsikke, sesam og linolie. Hvis man skal pleje normal hud, er det værd at vælge en olie med granatæble, sød mandelolie, avocado, hasselnød, abrikoskerne og hyben. Du kan også bruge en færdiglavet blanding af olier så længe den ikke indeholder paraffin.

OCM trin for trin

Før du renser din hud med olier, så medbring små håndklæder eller mikrofiberklude, bomuld eller musselin. Det er vigtigt at de kan absorbere vand og holde på varmen i lang tid. Håndklædet bør vaskes og tørres efter hver brug.

Hæld den rette mængde af OCM-blandingen i hånden og gnid det ind i hænderne. Fugt huden og påfør olien til ansigtet. Masser huden med cirkulære bevægelser og hold særligt øje med problemområder. Gør håndklædet eller kluden våd i meget varmt vand, læg det på ansigtet og hold det der indtil det køles ned. Rens håndklædet og put det tilbage på dit ansigt. Gentag dette 2-3 gange. Gnid forsigtigt olien fra huden og rens håndklædet i koldt vand, og gnid huden for at lukke porerne. Når du renser dit ansigt med olier, kan du vaske det med Aleppo-sæbe. Til sidst, så gnid huden med en toner og påfør en mild creme eller serum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *